Najlepszy gabinet kosmetyczny w Olsztynie i Braniewie

Olsztyn  89 539 10 34      Braniewo  55 244 14 46

BIOETIQ

KREM HYPOALERGICZNY Na DZIEŃ

KREM HYPOALERGICZNY Na DZIEŃ

Naturalny krem z komórkami macierzystymi, małocząsteczkowym kwasem hialuronowym oraz kompleksem 6 olejów roślinnych
KREM HYPOALERGICZNY
Na DZIEŃ
Pojemność 50 ml
Naturalny krem do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, również wrażliwej, skłonnej do alergii.

SKŁADNIKI KREMU

Roślinne komórki macierzyste zawarte w kremie stymulują odnowę naskórka oraz produkcję kolagenu i elastyny..
Kwas hialuronowy– małocząsteczkowy kwas hialuronowy jest jedynym kwasem hialuronowym aktywnie działającym ze względu na swoją budowę, przez co ma zdolność wnikania w warstwę. Odpowiada za gładkość i sprężystość skóry.
Olej avocado jest bardzo ceniony ze względu na dużą zawartość witamin: B, E, H, K, PP, F, pro-witaminę A. Odżywia skórę i hamuje parowanie wody ze skóry.
Olej annato – zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych i beta-karotenu, działa łagodząco i zmiękczająco. Jest skutecznym antyoksydantem, chroni komórki skóry przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, dzięki czemu spowalnia proces starzenia się skóry i zapobiega powstawaniu zmarszczek. Chroni przed niekorzystnym działaniem promieni UV.
Olej arganowy jest bogatym źródłem witaminy E zwanej „witaminą młodości” oraz zawiera NNKT, witaminę F i sterole roślinne. Wykazuje skuteczne działanie przeciwstarzeniowe.
Olej makadamia zawiera pro- witaminę A, witaminy z grupy B, fenole, lecytynę i składniki mineralne. Wspomaga regenerację komórek, chroni przed szkodliwym działaniem promieni UV, a także nawilża i uelastycznia skórę. Chroni skórę przed wolnymi rodnikami
Olej kokosowy – nawilża i wygładza skórę.Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów odżywia skórę. Doskonale chroni przed promieniowaniem UV.
Olej słonecznikowy wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, zmiękcza i regeneruje naskórek. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

DZIAŁANIE

Aktywne roślinne składniki zawarte w kremie przenikają w głąb skóry powodując, że:

  • następuje poprawa napięcia skóry
  • przywrócona zostaje jędrność i elastyczność naskórka
  • następuje wzrost nawilżenia skóry
  • zmniejsza zostaje głębokość zmarszczek
  • następuje ożywienie komórek macierzystych skóry właściwej
  • skóra odzyskuje witalność

ZASTOSOWANIE

NA DZIEŃ – znakomicie się wchłania dając uczucie lekkości , idealny pod makijaż

  • cera jest idealnie matowa przez cały dzień
  • skóra staje się naturalnie odmłodzona

SKŁAD

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS:
AQUA, CETEARYL OLIVATE / SORBITAN OLIVATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN / CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) CALLUS CULTURE EXTRACT / XANTHAN GUM / SODIUM BENZOATE / GLUCONOLACTONE / CALCIUM GLUCONATE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, CERA ALBA, COCOS NUCIFERA OIL, PROPANEDIOL, TOCOPHERYL ACETATE, HYDROLYZED GLYCOSAMINOGLYCANS / HYALURONIC ACID, BIXA ORELLANA SEED OIL / TOCOPHEROL / SOYBEAN SEED OIL, ASCORBYL PALMITATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, DEHYDROACETIC ACID / BENZYL ALCOHOL, PARFUM

KREM HYPOALERGICZNY Na NOC

KREM HYPOALERGICZNY Na NOC

Naturalny krem z komórkami macierzystymi, małocząsteczkowym kwasem hialuronowym oraz kompleksem 6 olejów roślinnych
KREM HYPOALERGICZNY
Na NOC
Zalecany dla wieku 40+
Pojemność 50 ml

Naturalny krem do pielęgnacji każdego rodzaju skóry, również wrażliwej, skłonnej do alergii.

SKŁADNIKI KREMU

Roślinne komórki macierzyste zawarte w kremie stymulują odnowę naskórka oraz produkcję kolagenu i elastyny..
Kwas hialuronowy– małocząsteczkowy kwas hialuronowy jest jedynym kwasem hialuronowym aktywnie działającym ze względu na swoją budowę, przez co ma zdolność wnikania w warstwę. Odpowiada za gładkość i sprężystość skóry.
Olej avocado jest bardzo ceniony ze względu na dużą zawartość witamin: B, E, H, K, PP, F, pro-witaminę A. Odżywia skórę i hamuje parowanie wody ze skóry.
Olej annato – zawiera duże ilości nienasyconych kwasów tłuszczowych i beta-karotenu, działa łagodząco i zmiękczająco. Jest skutecznym antyoksydantem, chroni komórki skóry przed szkodliwym działaniem wolnych rodników, dzięki czemu spowalnia proces starzenia się skóry i zapobiega powstawaniu zmarszczek. Chroni przed niekorzystnym działaniem promieni UV.
Olej arganowy jest bogatym źródłem witaminy E zwanej „witaminą młodości” oraz zawiera NNKT, witaminę F i sterole roślinne. Wykazuje skuteczne działanie przeciwstarzeniowe.
Olej makadamia zawiera pro- witaminę A, witaminy z grupy B, fenole, lecytynę i składniki mineralne. Wspomaga regenerację komórek, nawilża i uelastycznia skórę. Chroni skórę przed wolnymi rodnikami
Olej kokosowy – nawilża i wygładza skórę. Dzięki wysokiej zawartości kwasów tłuszczowych, witamin i minerałów odżywia skórę
Olej słonecznikowy wzmacnia naturalną barierę ochronną skóry, zmiękcza i regeneruje naskórek. Wykazuje działanie antyoksydacyjne i przeciwzapalne.

DZIAŁANIE

Aktywne roślinne składniki zawarte w kremie przenikają w głąb skóry powodując, że:

  • następuje poprawa napięcia skóry
  • przywrócona zostaje jędrność i elastyczność naskórka
  • następuje wzrost nawilżenia skóry
  • zmniejsza zostaje głębokość zmarszczek
  • następuje ożywienie komórek macierzystych skóry właściwej
  • skóra odzyskuje witalność
  • skóra staje się naturalnie odmłodzona

ZASTOSOWANIE

NA NOC – poprzez głębokie wchłanianie oraz kompleksowe i uzupełniające się działanie składników aktywnych krem doskonale regeneruje i odżywania skórę podczas naszego wypoczynku.

Zleca się stosowanie każdorazowo przed snem, na oczyszczoną skórę twarzy i szyi

SKŁAD

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS:
AQUA, CETEARYL OLIVATE / SORBITAN OLIVATE, HELIANTHUS ANNUUS SEED OIL, CAPRYLIC / CAPRIC TRIGLYCERIDE, COCOS NUCIFERA OIL, GLYCERIN / CITRUS AURANTIUM DULCIS (ORANGE) CALLUS CULTURE EXTRACT / XANTHAN GUM / SODIUM BENZOATE / GLUCONOLACTONE / CALCIUM GLUCONATE, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, PROPANEDIOL, CERA ALBA, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, MACADAMIA TERNIFOLIA SEED OIL, TOCOPHERYL ACETATE, HYDROLYZED GLYCOSAMINOGLYCANS / HYALURONIC ACID, BIXA ORELLANA SEED OIL / TOCOPHEROL / SOYBEAN SEED OIL, ASCORBYL PALMITATE, DEHYDROACETIC ACID / BENZYL ALCOHOL, PARFUM

Olejowy eliksir z opuncją figową

Olejowy eliksir z opuncją figową

Pojemność 150 ml

Naturalny olejek do demakijażu twarzy i oczu skutecznie usuwa makijaż jednocześnie pielęgnując skórę.

Specjalnie dobrana kompozycja składająca się z olejów: ze słodkich migdałów, abisyńskiego, z opuncji figowej, jojoba oraz naturalnej witaminy E doskonale odżywia i nawilża skórę dostarczając jej brakujących składników odżywczych.

Naturalny olejek do demakijażu twarzy i oczu skutecznie usuwa makijaż jednocześnie pielęgnując skórę.

Specjalnie dobrana kompozycja składająca się z olejów: ze słodkich migdałów, abisyńskiego, z opuncji figowej, jojoba oraz naturalnej witaminy E doskonale odżywia i nawilża skórę dostarczając jej brakujących składników odżywczych.

Olej z opuncji figowej – wykazuje silne działanie przeciwzmarszczkowe, poprawia napięcie i nawilżenie skóry przesuszonej i odwodnionej. Przeciwdziała przedwczesnemu starzeniu się skóry oraz wzmacnia i uszczelnia barierę lipidową naskórka, uzupełnia niedobory składników tłuszczowych w skórze. Łagodzi podrażnienia i stymuluje regenerację skóry.

Olej abisyński -intensywnie nawilża, wygładza i nadaje blasku skórze.

Olej ze słodkich migdałów — nawilża, łagodzi i odżywia skórę.

Olej jojoba — zbliżony składem do ludzkiego sebum oczyszcza skórę. Dodatkowo nawilża ja i natłuszcza.

Olejek usuwa wszelkie zanieczyszczenia, nawet wodoodporny makijaż, nie powodując przy tym podrażnień i przesuszenia skóry. Pozostawia skórę gładką i oczyszczoną.

Sposób użycia:

Na zwilżony letnią wodą wacik kosmetyczny lub gąbkę do demakijażu nanieść olejek , następnie zmyć makijaż.

Polecany do wszystkich typów skóry.

INCI: Prunus amygdalus dulcis (Sweet Almond) Oil, Crambe Abyssinica Seed Oil, Opuntia ficus-indica (Prickly Pear) Seed Oil,Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil, Tocopherol

KREM HYPOALERGICZNY

KREM HYPOALERGICZNY

z kolagenem roślinnym, witaminami E+C oraz olejami jojoba, avocado i arganowym.
Polecany dla każdego rodzaju skóry, również do skóry wrażliwej i skłonnej do alergii

Do stosowania na dzień/noc.
KREM HYPOALERGICZNY

Zalecany dla wieku 30+
Pojemność 50 ml.

SKŁADNIKI KREMU

Naturalny kolagen – regeneruje skórę, ujędrnia oraz pomaga opóźnić proces starzenia. Głęboko nawilża oraz przyczynia się do zmniejszenia zmęczenia skóry.
Olej jojoba – odżywia, zmiękcza, nawilża i natłuszcza skórę.
Olej avocado – regeneruje, wygładza oraz opóźnia procesy starzenia się skóry. Pobudza syntezę kolagenu oraz odbudowuje ochronną warstwę lipidową, chroniąc przed nadmierną utratą wilgoci. Wykazuje działanie przeciwzapalne i łagodzące.
Olej arganiowy – posiada własności antyoksydacyjne, wynikające z wysokiej zawartości witaminy E. Wpływa na odpowiednie nawodnienie, elastyczność, odżywienie i odnowę komórkową.
Masło shea – jest bogate w witaminy A ,E i F, które sprawiają, ze skóra po jego zastosowaniu jest gładka i dobrze nawilżona. Substancje zawarte w maśle poprawiają elastyczność skóry.
Witamina E – powszechnie uważana za eliksir młodości i zdrowia. Jest jednym z czynników hamującym proces starzenia się skóry. Wykazuje działanie przeciwutleniajace i antyrodnikowe. Wygładza, nawilża, odżywia oraz poprawia elastyczność.
Witamina C– poprawia strukturę skóry poprzez stymulacje produkcji kolagenu oraz powoduje, że cera jest odświeżona i odzyskuje blask

DZIAŁANIE

Naturalny krem regenerująco – odżywczy zawiera naturalne roślinne składniki aktywne o tak dobranych właściwościach, aby w jak największym stopniu wykorzystać ich oddziaływanie na nasza skórę, zapewniając jej kompleksową i bezpieczną pielęgnacje.
Aktywne roślinne składniki zawarte w kremie przenikają w głąb skóry powodując, że:

  • skóra staje się gładka, wzmocniona oraz odzyskuje witalność,
  • następuje wygładzenie oraz redukcja widoczności zmarszczek,
  • przywrócona zostaje jędrność i elastyczność naskórka,
  • stopień nawilżenia skóry zostaje poprawiony.

ZASTOSOWANIE

NA DZIEŃ – znakomicie się wchłania dając uczucie lekkości , idealny pod makijaż
NA NOC – zaleca się stosować w połączeniu z olejkiem

SKŁAD

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS:
AQUA, CAPRYLIC/CAPRIC TRIGLYCERIDE, GLYCERIN/ ACACIA SEYAL GUM EXTRACT/ POTASSIUM SORBATE/ CITRIC ACID , CETYL ALCOHOL,POLYGLYCERYL-3 METHYLGLUCOSE DISTEARATE, BUTYROSPERMUM PARKII BUTTER, CERA ALBA, SIMMONDSIA CHINENSIS (JOJOBA) SEED OIL, PERSEA GRATISSIMA (AVOCADO) OIL, ASCORBYL PALMITATE, ARGANIA SPINOSA KERNEL OIL, ALLANTOIN, TOCOPHERYL ACETATE,XANTHAN GUM, DEHYDROACETIC ACID/ BENZYL ALCOHOL, PARFUM

Kwas Hialuronowy

Kwas Hialuronowy

Pojemność 30 ml

Kwas hialuronowy – rewolucja w nawilżaniu
Kwas Hialuronowy jest substancją naturalnie występującą w organizmie w postaci hilauronianu sodu. Ponad połowa całkowitej ilości hilauronianu występuje w skórze i przestrzeni między komórkowej odpowiadając bezpośrednio za właściwe nawilżenie skóry jej elastyczność i gładkość. Wraz z wiekiem dochodzi do zmniejszenia jego ilości w warstwie skóry właściwej, skutkuje to utratą jędrności, i sprężystości skóry. Dlatego też bezpośrednia aplikacja hilauronianu sodu na skórę uzupełnia jego braki i wykazuje działanie nawilżające, wyrównujące i przeciwzmarszczkowe oraz stymulujące komórki do intensywnej odbudowy.
Kompleks 3 różnych typów kwasów hialuronowych wykazuje najkorzystniejsze, wzajemnie uzupełniające się działanie:
kwasu wielkocząsteczkowy – tworzy na powierzchni skóry warstwę ochronną, która zapobiega uciekaniu wody z wnętrza. Skóra jest, zatem doskonale nawilżona zarówno od wewnątrz jak i zabezpieczona przed uciekaniem wody z warstwy rogowej naskórka.
kwas małocząsteczkowy – wnika do głębszych warstw naskórka, gdzie wykazuje działanie nawilżające oraz umożliwia szybsze przenikanie substancji czynnych
kwas ultraniskocząsteczkowego – zwiększa poziom nawilżenia wewnątrz skóry

ZASTOSOWANIE
Zaleca się stosowanie w połączeniu z olejkiem, kremem, serum nakładając w pierwszej kolejności kwas hialuronowy.

SKLAD
SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Aqua, Sodium Hyaluronate, Oligo Hyaluronic Acid, Ethylhexylglycerin, Phenoxyethanol

Bezzapachowy
Na dzień / na noc – może być znaczek
Nawilża
każdy rodzaj skóry

Olej Inca Inchi

Olej Inca Inchi

Pojemność 30 ml

ODKRYJ BOGACTWO ŚWIATA NATURY Amazonia – INCA INCHI

POCHODZENIE
Olej Inca Inchi pozyskiwany jest w wyniku wyprasowywania na zimno orzechów peruwiańskiej rośliny o nazwie Plukenetia Volibilis znanej jako Sacha Inchi, rosnącej na terenach deszczowych lasów Amazonii w Peru. Olej Inca Inchi w Peru jest znany i stosowany od tysięcy lat. Charakterystyczne nasiona Sacha Inchi w kształcie gwiazdy odnaleziono na ceramice wydobytej z grobowców starożytnych Inków. Starannie strzeżono i przekazywano z pokolenia na pokolenie wiedzę o tej roślinie. Olej Inca Inchi jest roślinnym eliksirem życia umożliwiającym utrzymanie organizmu w zdrowiu i harmonii.

WŁAŚCIWOŚCI 

Badania naukowe wykazały, że nasiona Sacha Inchi są jednymi z najbardziej wartościowych nasion roślin oleistych. Wspaniałe właściwości oleju Inka Inchi wynikają z różnorodnej i zbilansowanej zawartości nienasyconych kwasów tłuszczowych NNKT, tokoferoli i protein. Udowodniono, że NNKT w skórze powodują zmniejszenie ubytku wody z jej powierzchni oraz odbudowę naturalnej bariery skóry. Właściwości kosmetyczne oleju Inca Inchi to przede wszystkim:

  • naprawa uszkodzonych tkanek skóry. Olej Inca Inchi jest jednym z najlepszych regeneratorów skórnych,
  • zwiększenie elastyczności skóry poprzez regenerację kolagenu,
  • zapobieganie tworzeniu się przebarwień skórnych i wyrównanie kolorytu skóry,
  • przywrócenie optymalnego nawilżenia oraz odżywienia skóry,
  • zawarte w oleju Inca Inchi tokoferole (wit. E) wykazują silne działanie przeciwrodnikowe, chroniąc w ten sposób DNA komórek skóry i opóźniając proces jej starzenia,
  • regeneracja suchych i zniszczonych włosów.

ZASTOSOWANIE
Olej Inca Inchi zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak również na dłonie, paznokcie i włosy.
SKŁAD
SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Plukenetia Volubilis Seed Oil, Tocopherol
Bezzapachowy
na noc
Nawilża
Natłuszcza
Odżywia
każdy rodzaj skóry

100 % składników naturalnych

Olej abisyński

Olej abisyński

Pojemność 30 ml
ODKRYJ BOGACTWO ŚWIATA NATURY południowy region Morza Śródziemnego
– CRAMBE ABYSSINICA

POCHODZENIE (ZDJĘCIE ROŚLINY)

Olej abisyński otrzymywany jest z nasion jednorocznej rośliny oleistej Crambe abyssinica. Olej ten znany jest od setek lat. Naturalnym terenem występowania jest region Morza Śródziemnego oraz obszar Afryki wschodniej a szczególnie Abisynia (dzisiejsza Etiopia). Ten jedyny w swoim rodzaju olej odkrywany jest na nowo ze względu na wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne.

WŁAŚCIWOŚCI (OBOK ZDJĘCIE PRODUKTU)
Celem zastosowania oleju abisyńskiego w preparatach do pielęgnacji skóry jest uzyskanie lekkości wchłaniania, smarowności oraz intensywnego nawilżenia nawet bardzo wysuszonej skóry. Ponadto stosowany jest jako skuteczny składnik przeciwzmarszczkowy, redukujący oznaki starzenia się skóry. Wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne oleju abisyńskiego wynikają z unikatowej wśród olejów, dużej zawartości w nim długołańcuchowych nienasyconych kwasów tłuszczowych z przewagą kwasu erukowego, natomiast udział nasyconych kwasów tłuszczowych jest stosunkowo niski. Poprzez to olej abisyński pozostaje niezwykle lekkim olejem i po zastosowaniu nie pozostawia uczucia tłustości.
Niespotykany w innych olejach skład nienasyconych kwasów tłuszczowych zawartych w oleju abisyńskim nadaje mu niezwykłe właściwości pielęgnacyjne:

  • wyrównuje koloryt skóry,
  • zmniejsza przebarwienia,
  • poprzez tworzenie mikro – biofilmu na powierzchni skóry chroni ją przed czynnikami zewnętrznymi i utratą wilgoci,
  • ożywia, wygładza i nadaje blasku skórze,
  • widocznie wygładza nawet głębokie zmarszczki.

ZASTOSOWANIE

Olej abisyński zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak również na dłonie, paznokcie i włosy. Należy nanieść kilka kropel oleju na skórę twarzy, szyi i dekoltu, lekko wmasować do całkowitego wchłonięcia

SKŁAD

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Crambe Abyssinica Seed Oil
Bezzapachowy
na noc
Nawilża
Natłuszcza
Odżywia
każdy rodzaj skóry

100 % składników naturalnych

Olej tamanu

Olej tamanu

Pojemność 30 ml
Odkryj bogactwo Świata Natury –
Wyspy Pacyfiku, południowa Azja, Afryka – Tamanu

POCHODZENIE

Olej Tamanu powstaje w wyniku tłoczenia na zimno pestek z owoców drzewa tamanu (Calophyllum Inophyllum) pochodzącego z rejonów Afryki, południowej Azji oraz wysp Pacyfiku. Pierwsze informacje na temat niezwykłych właściwości tego oleju pochodziły z Polinezji, gdzie przez miejscową ludność drzewo tamanu traktowane było jako święty podarunek od natury. Miejscowa ludność poszczególne parte drzewa wykorzystywała stosując zewnętrzne i wewnętrzne jako naturalny lek w leczeniu wielu chorób. Właściwości oleju tamanu zostały przekazane nie tylko w tradycjach ludowych, ale także potwierdzone zostały licznymi badaniami naukowymi.

WŁAŚCIWOŚCI

Właściwości oleju tamanu wynikają z obecności nietypowych związków chemicznych charakterystycznych tylko dla tego oleju. Główne składniki aktywne to naturalne flawonoidy- kwas kalofillowy i kallofilloidyna wykazujące działanie gojące, przeciwobrzękowe, przeciwzapalne, przeciwbakteryjne i antybiotyczne. Olej tamanu jest bogatym żródłem nienasyconych kwasów tłuszczowych (NNKT), głównie linolowego oraz oleinowego . Zawiera również fitosterole, które podobnie jak NNKT działają przeciwzapalnie i regenerująco oraz wpływają na wzmocnienie bariery lipidowej skóry i utrzymanie odpowiedniego poziomu nawilżenia.
Ponadto olej Tamanu wykazuje właściwosci:

  • przeciwzapalne, przeciwbakteryjne, przeciwgrzybicze
  • pobudza regeneracje tkanek
  • zapobiega tworzeniu zaskórniaków
  • łagodzi stany zapalne skóry
  • sprzyja gojeniu wyprysków
  • redukuje blizny potrądzikowe
  • antyoksydacyjne
ZASTOSOWANIE
Olej Tamanu zalecany jest w szczególności do pielęgnacji skóry tłustej, trądzikowej, mieszanej, dojrzałej, zniszczonej, z problemami skórnymi. Zaleca się stosować punktowo w stanie nie rozcieńczonym na zmiany chorobowe skóry, wypryski, obrzęki, blizny. W pozostałych przypadkach można stosować oleju tamanu w rozcieńczeniu do 50 % z innymi olejami.
SKŁAD

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Calophyllum Inophyllum Seed Oil

Bezzapachowy
na noc
Nawilża
Natłuszcza
Odżywia

Każdy rodzaj skóry, szczególnie polecany dla skóry tłustej, trądzikowej z problemami skórnymi.

100 % składników naturalnych

Olej jojoba

Olej jojoba

Pojemność 30 ml

Odkryj bogactwo Świata Natury –
Ameryka Południowa, Ameryka Północna, Australia, Afryka – Jojoba
POCHODZENIE
Olej jojoba jest pozyskiwany w wyniku tłoczenia na zimno nasion wiecznie zielonego krzewu jojoby rosnących na pustyniach Arizony, Kalifornii i Meksyku w Ameryce Południowej, Australii, Nowej Zelandii, a także w Hiszpanii. Jojoba jest niskim, zwartym krzewem, doskonale przystosowanym do warunków pustynnych i półpustynnych.
Dobroczynne właściwości olejku jojoba znane były od wieków. Plemię Apaczów krzew jojoby znało pod nazwą „hohowi”. Tłoczone nasiona z krzewu jojoby służyły im do wygładzania cery, leczenia ran i przyśpieszania wzrostu włosów.
Ze względu na swoje wyjątkowe właściwości pielęgnacyjne oraz żółte zabarwienie olej jojoba został nazwany „płynnym zlotem”

WŁAŚCIWOŚCI

Olej jojoba swoją budową zbliżony jest do wydzielanej przez skórę człowieka substancji zwanej sebum. W przypadku skóry suchej, która produkuje zbyt mało sebum olej jojoba reguluje ilość wydzielanego sebum i zapobiega wysuszeniu, nawilżając oraz odżywiając skórę. W przypadku skóry tłustej, która nadmiernie wydziela sebum olej jojoba reguluje (hamuje)jego wydzielanie. Olej jojoba jest doskonale absorbowany przez skórę , nie zatyka porów przez co przyczynia się do redukcji zaskórników. Poza tym olej jojoba wzmacnia warstwę cementu międzykomórkowego zachowując naturalną warstwę ochronną skóry.
Olej jojoba jest bogaty w nienasycone kwasy tłuszczowe, fitosterole, skwalen oraz witaminy E i F poprzez co wykazuje niezwykłe właściwości kosmetyczne:

  • natłuszcza, nawilża, przywraca biologiczne funkcje skóry,
  • zmniejsza wrażliwość skóry na działanie czynników zewnętrznych i podrażnienia,
  • przyspiesza regenerację i zmniejsza tworzenie się zmarszczek

ZASTOSOWANIE
Olej jojoba zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak również na dłonie, paznokcie i włosy.
SKŁAD
SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Simmondsia Chinensis (Jojoba) Seed Oil

Bezzapachowy
na noc
Nawilża
Natłuszcza
Odżywia
każdy rodzaj skóry

100 % składników naturalnych

Olej arganowy

Olej arganowy

Pojemność 30 ml
Odkryj bogactwo Świata Natury – Maroko – Drzewo arganowca

POCHODZENIE

Olej organowy pozyskiwany jest w wyniku tłoczenia na zimno nasion z drzewa arganowego (Argania Spinosa) zwanego przez tubylczą ludność – Berberów- Drzewem Życia. Rośnie ono w ekologicznie czystej części Maroka, na obszarze wpisanym w 1998 roku na listę biosferycznych rezerwatów UNESCO. Drzewo arganowe rośnie nawet 450 lat poprzez co sadzono, że olej pozyskiwany z jego owoców jest roślinnym eliksirem życia i młodości mającym wpływ na utrzymanie organizmu w zdrowiu i harmonii.
Olej arganowy ze względu na swoje złociste zabarwienie nazwany został „Zlotem Maroka” i od wieków był przedmiotem handlu w rejonie Morza Śródziemnego jako olej o wyjątkowych właściwościach zarówno spożywczych jak i kosmetycznych.
Różnorodny i specyficzny skład oleju arganowego nadaje mu unikatowych właściwości szeroko wykorzystywanych w kosmetyce przez co zyskał miano „BIO eliksiru młodości z Maroka”

WŁAŚCIWOŚCI
Duża zawartość witaminy E, związków fenolowych oraz karotenoidy nadają mu szczególnych właściwości antyoksydacyjnych wykorzystywanych w walce z procesami starzenia się skóry. Ponadto antyoksydacyjne właściwości aktywnych związków w oleju arganowym chronią DNA komórki dzięki czemu zwiększają się zdolności odnowy i regeneracji komórek. Natomiast nienasycone kwasy tłuszczowe i skwalen zawarty w oleju arganowym pomagają utrzymać właściwą warstwę bariery hydrolipidowej skóry poprzez co odpowiadają za utrzymanie wody w jej warstwie powodując, że skóra jest doskonale nawilżona, sprężysta i gładka. W oczywisty sposób przyczynia się to również do zmniejszenia widoczności zmarszczek.

ZASTOSOWANIE

Olej arganowy zaleca się stosować bezpośrednio na twarz jak również na dłonie, paznokcie i włosy.

SKŁAD

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Argania Spinosa Kernel Oil
Bezzapachowy
na noc
Nawilża
Natłuszcza
Odżywia
każdy rodzaj skóry

100 % składników naturalnych

Olej MONOI

Olej MONOI

Pojemność 50 ml

ODKRYJ BOGACTWO ŚWIATA NATURY-
Polinezyjska Wyspa – Tahiti – Olej MONOI

POCHODZENIE

Olej monoi wywodzi się z rejonów wysp Tahiti ( wyspa Polinezji Francuskiej). Produkowany jest ręcznie od zamierzchłych czasów przez ludy Polinezji, według ściśle określonej procedury.
Olej monoi powstaje w procesie maceracji świeżych kwiatów gardenii (Gardenia Tahitensis) w tłoczonym na zimno oleju kokosowym. Kwiaty te są zbierane ręcznie rankiem, jeszcze przed pełnym rozkwitem, a następnie zanurzane we wcześniej przygotowanym oleju kokosowym. Na każdy litr oleju kokosowego przypada 15 kwiatów gardenii. Najcenniejsze składniki aktywne oraz zapach kwiatów Gardenii uwalniane są powoli w procesie maceracji do bazowego oleju kokosowego.
Mieszkańcom Polinezji olej monoi towarzyszył od zawsze, matki zaraz po urodzeniu nacierały nim ciała dzieci, chroniąc ich delikatną skórę przed słońcem i wiatrem. Ze względu na swoje nawilżające, łagodzące i ochronne działanie – olej monoi był wykorzystywany do pielęgnacji skóry i włosów. Legendy głoszą, że Polinezyjki zawdzięczały swe gęste, długie i zdrowe włosy oraz gładką cerę właśnie olejowi monoi.
Unikalne właściwości oleju MONOI zostały udowodnione także badaniami naukowymi.

WŁAŚCIWOŚCI (OBOK ZDJĘCIE PRODUKTU)

Olej monoi ze względu na swoje dobroczynne właściwości na ma szereg zastosowań w kosmetyce:

  • może być stosowany, jako krem do twarzy. Dzięki zawartości witaminy E ma właściwości antyoksydacyjne, a ponadto nawilża, uelastycznia i wygładza skórę,
  • jako balsam do ciała oraz do masażu. Przy stosowaniu, jako balsam wystarczy wetrzeć olej monoi w wilgotna skórę po kąpieli. Skóra po nim jest doskonale nawilżona i aksamitnie gładka oraz posiada subtelny zapach,
  • działa regenerująco na włosy suche i zniszczone za sprawą kwasu laurynowego zawartego w bazowym oleju kokosowym, który wykazuje wysokie powinowactwo do włókna włosa. Wystarczy wetrzeć olej monoi we włosy i pozostawić na ok. 2 godziny a następnie umyć szamponem.
  • kwiat gardenii ma właściwości oczyszczające, łagodzące i przeciwzapalne
  • olej monoi zabezpiecza skórę przed szkodliwym działaniem słońca, wiatru i wody
ZASTOSOWANIE

Olej monoi zaleca się stosować bezpośrednio na twarz, ciało i włosy.
Przechowywanie
Olej monoi topnieje w temperaturze powyżej 25ºC , dlatego zaleca się przechowywanie w temperaturze poniżej 25 º C w suchym i zacienionym miejscu.
Wraz ze zmianą temperatury zmienia swoją konsystencję ze stałej w płynną (lub odwrotnie)
SKŁAD

SKŁADNIKI/ INGREDIENTS: Cocos Nucifera Oil, Gardenia Tahitensis, Flower Extract, Parfum

Na dzień / na noc
Nawilża
Natłuszcza
Odżywia
każdy rodzaj skóry

99 % składników naturalnych

ORGANIC ALOE VERA Naturalny żel do mycia

ORGANIC ALOE VERA Naturalny żel do mycia

Posiada ponad 99% składników naturalnych, w tym 74,47% – składników organicznych certyfikowanych przez Soil Association

HiPOALERGICZNY, BEZZAPACHOWY
Pojemność 300 ml
BIOETIQ Naturalny, hipoalergiczny żel do mycia twarzy i ciała z aloesem zawiera bardzo łagodne środki myjące szczególnie wskazane dla osób o skórze wrażliwej. Skutecznie myje i oczyszcza skórę nie powodując podrażnień oraz nadmiernego wysuszenia skóry. Zawarty w żelu aloes łagodzi podrażnienia, nawilża skórę oraz działa przeciwzapalnie.
Do mycia ciała i twarzy i włosów.
Posiada fizjologiczne pH skóry.

PRZEBADANY DERMATOLOGICZNIE
0%
środków zapachowych
SLS, SLES
barwników
parabenów
PEG
składników petrochemicznych

Sposób użycia żelu BIOETIQ:
niewielką ilość żelu nanieść na zwilżoną skórę, wmasować do uzyskania piany, a następnie dokładnie spłukać wodą.

SKŁADNIKI/INGREDIENTS:
AQUA, DECYL GLUCOSIDE, LAURYL BETAINE, SODIUM CHLORIDE, XANTHAM GUM, PHENOXYETHANOL, ALOE BARBADENSIS (ALOE VERA) LEAF JUICE POWER*, CITRIC ACID, BENZOIC ACID, DEHYDROACETIC ACID

* certyfikowane składniki organiczne